Rozšíření výstavních ploch

08.05.2018 08:55

Dlouho očekávaná instalace nového schodiště do podkrovních prostor muzea zaměstnala jeho správce Ing. P. Stránského na několik dní, neboť řemeslníci, zdatní a svědomití odborníci na práce se dřevem, museli vyrobené schodiště nainstalovat a částečně poupravit tak, aby umožňovalo bezpečný přístup návštěvníků k novým výstavním plochám, které byly předmětem plánů želechovických muzejníků. Nové dřevěné schodiště tak přineslo vesnickému muzeu - tolik všemi muzejníky žádné - rozšíření výstavních ploch, neboť podkroví muzea jim dosud sloužilo jen jako skladovací zázemí. To sebou však přineslo nejen dobrý pocit z toho, že obec Želechovice, která celodřevěné schodiště i s galerií financuje, podporuje budoucnost muzea, ale i povinnost připravit během 7 neděl podkrovní prostory ke shlédnutí návštěvníkům, když 5. 7. 2018 bude muzeum otevřeno.

8. 5. 2018, Ant. Hampl

 

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.